Tiina Tiainen sai tarpeekseen

18.12.2009    Jari Parantainen   7 kommenttia

Kotitoimistoni ikkunan vieressä on pikkulintujen ruokailupiste. Tiistaina satuin kuulemaan, miten paikalle lentänyt Tiina Tiainen alkoi nalkuttaa ukolleen.

– Jaaha, täällähän sinä olet! Missä sitä on luurattu koko viime yö?

– No äää, ööö, meni pikkujouluissa kundien kanssa vähän myöhään. Pyrähdin sitten tänne suoraan aamiaiselle, vastasi Timo Tiainen räjähtäneen näköisenä lumisen orapihlajan oksalta.

– En kestä enää! Tämmöistä tämä on joka vuosi. Pesän rakentaminen kyllä kiinnostaa ja poikasten hankkiminen. Mutta muuten sinä vain rymyät päivät pitkät ihan omissa kuvioissasi.

– No mitä tässä pitäisi muka tehdä, kysyi Timo närkästyneenä. Istutaan illat pitkät oksalla ja katsellaan tähtiä vai? Muistaakseni kerroin heti ekoilla treffeillä, että olen käytännön koiras. Romantiikka ei nyt vain oo mun vahva lajini.

Tiina Tiainen nieleskeli kiukkuisena kyyneliään.

– Say no more, nyt tämä tyttö sai tarpeekseen! Minä jätän sinut Timo Tiainen. Rellestä tästä lähtien poikamiehenä niin paljon kuin huvittaa. Saattekin viettää joulun ihan poikien kesken. Minä liidän tästä etelän lämpöön!

– Häh, ai Viroon vai? Sinnekin on kuule pitkä matka näin kovilla pakkasilla. Kuka sinne muutenkaan haluaisi? Elä nyt höpötä tipuseni.

– Tuo asenteesi kertoo ihan kaiken. Senkin sovinisti! Et arvosta minua sitten yhtään, Tiina nakkeli niskojaan. Hyvästi!

Timo katsoi pöllähtäneenä, kun Tiina lähti lentämään koillista kohti. Sitten se naureskeli itsekseen.

– Tyypillistä naaraan logiikkaa. Nyt se lentää ihan väärään suuntaan. Kyllä se sieltä taas takaisin tulee, kun kiukku on vähän laantunut.

Timo alkoi nakutella talipalloa, vaikka päätä vähän särkikin.

Helsingin Sanomat 16.12.2009:

Tiainen matkusti pummina Finnairin koneella Malagaan

Helsingin pakkaset pakottivat talitiaisen tekemään äärimmäisen johtopäätöksen ja hyppäämään Finnairin lomalennolle AY 2160 Malagaan tiistaiaamuna.

”Lentoemäntä kertoi, että lintu havaittiin menomatkalla ja sitten se oli jotenkin piiloutunut. Kun tulimme koneeseen, se pyrähti esiin ohjaamosta”, kertoi koneeseen noussut Risto Lahnala.

”Lentoemäntä käski avata ovet, jotta lintu pääsee ulos”, Lahnala sanoi.

Hänen mukaansa lintu ei häirinnyt matkustajia.

Finnair vahvistaa, että talitiainen matkusti pummilla Helsingistä Malagaan, mutta ei kuitenkaan ohjaamossa.

Gurumarkkinointi-blogi lähtee nyt joulutauolle. Seuraavat jutut ilmestyvät 4. päivänä tammikuuta alkavalla viikolla. Kiitos kaikille lukijoillemme kuluneesta vuodesta – ja keskustelijoille erityisesti!

 (0)
Aiheet:7 kommenttia

 1. Katleena kirjoitti:

  Iloista joulua myös Gurumarkkinoinnille!

  Twitteristä tänne viitannut "lööppi" oli muuten mainio.

   (0)
   (0)
  • Jari Parantainen kirjoitti:

   Katleena, kiitos lukuisista hyvistä näkökulmistasi, joista olemme täällä blogitoimituksessamme saaneet nauttia. Mukavia joulun pyhiä!

    (0)
    (0)
 2. Cristina Andersson kirjoitti:

  Mahtavan hyvää joulua Gurumarkkinoinnille ja Jarille. Kiitos kaikista lahjoista, joita olet vuoden mittaan jaellut.

  Tiina teki ihan oikein! Tommosta Timoa ei kannata katsella vaan ottaa hatkat: etelän miehet osaavat arvostaa Tiinan kaltaista kaunotarta.

   (0)
   (0)
  • Jari Parantainen kirjoitti:

   Kiitos Cristina vain itsellesi, olet jaksanut jalostaa tämän palstamme keskustelua monta kertaa!

   Kysyin Timolta, oliko hän huomannut Hesarin juttua. Tuo nykyinen sinkkutiainen murisi happaman mustasukkaisesti jotain etelän niljakkaista rantapeipoista, jotka saavat suomalaisten kevytkenkäisten kottaraisten päät sekaisin.

    (0)
    (0)
 3. Koivulahti kirjoitti:

  :D Hyvä bongaus!

  Ihan tuli omat kirjoittaja-opinnot mieleen (tarinan tekeminen uutisesta, on varsin suosittu harjoitus). Fiksu naaras muuten!

   (0)
   (0)
 4. Petri Hollmén kirjoitti:

  Loistavaa tutkivaa journalismia! Hyvää joulua ja innolla vuoteen 2010. Jos vaimo patistaa kokkaamaan uudeksi vuodeksi jotain, niin vilkaisehan ensi viikon Apu :)

  Petri

   (0)
   (0)
 5. kjuuti kirjoitti:

  Kiitos mielenkiintoisista näkökulmista kuluneen vuoden aikana!

  Uutta vuotta, uusia kujeita ja uusia kirjoituksia odotellen,
  Kimmo

   (0)
   (0)

Osallistu keskusteluun!